Snickers sjokolade II

IMG_2874

500 gram sjokolade, den type DU foretrekker, enten mørk eller melkesjokolade 🙂
60 gram smør
200 gram sukker
1 dl. kondensert melk
I box med marshmallow krem/fluff (ca. 200 gr.) Eller lag selv, trykk HER

IMG_2872
1 ss. vanilje ekstrakt
75 gram kremet eller grovt peanøttsmør
240 gram salte peanøtter
400 gram myk karamell

Oppskrift myk karamell:
50 gr. smør
300 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 dl. fløte
1 dl. kondensert melk
Bland alt, og la koke til 117-120 grader. PASS PÅ PÅ SLUTTEN, BRENNER SEG LETT
IMG_2870

Dekk en langpanne med Gladpack/Aluminiumsfolie. (Pass på at gladpacken sitter godt – aluminiumsfolie kan være vanskelig å få av igjen)
Smelt 200 gram av sjokoladen, og spre et meget tynt lag på folien . Dette er bare for å at nougaten fester seg og at «candy baren» blir lettere å dyppe senere. Avkjøl pannen mens du forbereder resten av fyllet.

I en mellomstor kjele , bland smør , sukker , og kondensert melk . Sett kjelen over middels høy varme og rør jevnlig til smøret og sukkeret er oppløst . I mellomtiden , sørg for at peanøttsmør, marshmallow krem/fluff og vanilje ekstrakt måles ut og er i nærheten, slik at du kan tilføre dem så snart du trenger dem .

Varm blandingen i kjelen til  kokepunktet, og småkoke i fire minutter, under omrøring for å ikke brenne blandingen. I løpet av denne tiden bør det blandingen forandre farge fra lys mot mørkere farge og en seigere tekstur.

Etter fire minutter, umiddelbart, ta kjelen av varmen og rør inn peanøttsmør, marshmallow kremen og vanilje ekstrakten . Rør den inn raskt, før sukkerret begynner å stivne og krystallisere seg. Når det er blandet inn, bør det være en lys beige farge og en luftig konsistens .

Legg peanøtt nougat på toppen av sjokolade-laget i pannen , og spre det til et glatt og jevnt lag . Avkjøl pannen, mens du forebreder karamell-laget.

Plasser karamellen i en skål inn i  en mikrobølgeovn. Hvis karamellen du bruker er litt stiv, tilsett litt vann eller fløte, ett par spiseskjeer, om ønskelig, alt ettersom hvor myk/hard karamell du ønsker i sjokoladen. Ta ut etter ca. 30 sekunder, rør, og varm ytterligere i 30 sekunder. Det skal ta 1-2 minutter å få karamellen flytende og glatt.

Tilsett de saltet peanøttene og rør til peanøttene er helt belagt med karamell .

IMG_2871

Legg peanøttkaramellen på toppen av den andre peanøtt-nougaten. Hvis du syntes det blir litt «klompete, så  husk: «søtsaker er en KUNST, ikke en vitenskap. Så det er greit å ha litt variasjoner og ufullkommenheter 🙂

IMG_2875

Avkjøl nå pannen i ca. 45 minutter. Karamell-kaken trenger ikke være steinhard, noe som gjør den vanskeligere å kutte opp. Men det skal heller ikke sive ut masse av «kaken» når du skjærer i den. Del opp i hva du selv syntes er passe biter/lengder.

Varm opp resten av sjokoladen i microbølgeovnen til det er en glatt og fin masse. Bruk gafler til å dyppe hver «candy bar» til den er dekket av sjokoladen. Prøv å klemme av overflødig sjokolade ved å trykke gaffelen mot kanten av bollen. Sett de dyppede «candy bar» på ett vokset papir til avkjøling. Sett gjerne i kjøleskapet for å fremskynde avkjølingen.

HER KAN DU OGSÅ BARE LAGE ETT EKSTRA LAG OPPÅ «KARAMELL-KAKEN» MED SJOKOLADE, FOR DERETTER DELE OPP I PASSENDE STYKKER/BITER

Da skulle «candy barene» være ferdig til å spise 🙂 Oppbevar i romtemperatur før de skal spises, da holder de seg myke og saftige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *