Karamell Pudding

INGREDIENSER
  •  2 dl  sukker til karamell
  •  6 dl  melk
  •  3 dl  kremfløte
  •  5 ss  sukker
  •  8 stk  egg
  •  1 stk  vaniljestang eller vaniljesukker

1. Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg.

Ikke rør i sukkeret før det har begynt å smelte. Dersom du gjør det kan det krystallisere seg og danne harde klumper. Et godt tips er å ha et par dråper sitronsaft i karamellen, da unngår du at den svir seg så lett.

2. Hell i karamellen, og vend litt på formen så det dekker hele bunnen og litt opp på kantene. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glaserer formen. Karamellen har svært høy temperatur, ca. 170 °C.

For å få bort rester av karamell i kjelen kan du koke ut kjelen med litt vann. Sett gjerne sleiven oppi.

3. Del vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

4. Pisk egg lett i en bolle og spe med melkeblandingen. La den sammenpiskede blandingen stå i ti minutter. Dette for å unngå luftbobler i puddingen.

5. Sil blandingen over i formen.

6. Sett formen i en langpanne og fyll på med varmt vann til det dekker 1/3 av formen. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.

IMG_2757

7. Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktet skje til å kjenne etter om karamellpuddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.

Server gjerne med karamellsaus og pisket kremfløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *